Aktuelt           Sitemap    
Hjem     Historikk     Salg og Logistikk     Produkter     Råstoff     Prosessen     Anlegget     Energi     Kontakt

Historikk

Søken etter nye muligheter har vært den bærende kraft i konsernet.

Den 14. oktober 1884 ble A/S H. Koppernæs & Sønner grunnlagt.
Som den pioner han var fattet grunnleggeren, Hans Koppernæs, tidlig interesse for fangst og fiske. Han fikk, i samarbeid med Severin Liavåg fra Hjørungavåg, allerede i 1908 bygget og utrustet den 57ft. lange seilskuta ”Floren” for første overvintringsekspedisjonen fra Sunnmøre på Øst-Grønland. Utbyttet var magert og av et mannskap på 7 kom bare 5 tilbake. Magert utbytte og ulykker den første tiden forhindret ikke at Hans Koppernæs videreutviklet ishavsfangsten til en lønnsom forretning. Blant handelsmennene i Ålesund var han den som hadde flest fartøyer, ofte med skippere som partshavere.
 
Fra starten med fiske og fangst var veien kort til skipshandel og eksport av selskinn og fisk. Allerede i 1925 startet produksjonen av fiskemel og fiskeolje.
 
Siden den gangen har familien hele tiden vært i front av utviklingen. Søken etter nye muligheter har hele tiden vært den bærende kraft i konsernet. Langsiktig og målrettet satsing basert på respekt og samarbeid har gjort at KoppernæsGruppens tre divisjoner
  • Tingstad
  • Brude Safety
  • Vedde
i dag framstår som ledende innenfor sine virksomhetsområder.
SøkSØK:
   


AKTUELT:

Norske Koppernæs og danske TripleNine danner nordens største fiskemelselskap

Les mer  Les mer

Vedde inn i oljealderen

Satser på produksjon av fiskeolje for mennesker
Les mer  Les mer

Nytt skipingsanlegg på Vedde

I uke 7, 2008, kunne vi endelig ta i bruk vårt nye utskipingsanlegg for fiskemel. Båten Freitind lastet 1000 tonn fiskemel og satte kursen nordover til Biomar på Myre.
Les mer  Les merVedde AS 6030 Langevåg Tlf. +47 70 19 99 50   Fax. +47 70 19 99 60 Koppernæs Gruppen